Aftonbladet raporterar från ett behandlingshem där dom tar emot personer med dubbeldiagnoser, alltså människor med psykiska problem blandat med ett missbruk. En utav patienterna berättar för Aftonbladet att det funnits narkotika på behandlingshemmet den senaste månaden. Det har funnits olika preparat till försäljning som bl.a. subutex, tramadol och lyrica. Flera av dessa läkemedlen är narkotika klassade och starkt beroendeframkallande. Vilket är hemskt för dom som försöker skaffa sig ett liv utan droger. Det finns folk som har haft sprutor inne på rummen och vid ett tillfälle har man blivit erbjuden att köpa subutex, vilket är ett substitut för heroin.

Enligt uppgift fick Aftonbladet reda på att flera intagna intagit subutex, det beskrevs som en ”drogfest” utav vissa av patienterna. Detta var något personalen förnekade, dom berättar att vid kontroller har dom kommit på fyra stycken som varit påverkade, men då har deras behandling slutat där och dom blivit utskrivna. Men det har absolut inte varit något drog eller sexparty på behandlingshemmet.

Behandlingshemmet har personal som jobbar dygnet runt, vilket gör att det är omöjligt för detta att hända säger ägaren. Han säger även att personalen agerade kraftfullt och professionellt när detta kom till deras kännedom.

Det är ett problem att personalen inte märker när klienterna är påverkade utav droger. Det handlar om att behandlingshemmet tar in för tunga missbrukare och inte har kompetensen att ta hand om dom sedan när dom väl är på plats. Vilket leder till att patienterna kan smyga och göra lite som dom själva känner. I detta fall handlar det bara om att tjäna pengar, patienternas hälsa är inte alls lika viktigt. Detta har Aftonbladet själva fått fram under intervju från flera patienter. Ägaren säger annat, han håller fast vid att det inte bara handlar om pengar utan att personalen har en hög kompetens att sköta jobbet som dom ska.